Tweede dag in Schotland

Vanmorgen was ik er vroeg wakker, slecht geslapen maar het was wel een lekker bed. Alleen in de kamer zelf was het erg warm, toen we aankwamen stond de verwarming volop aan dus gelijk uitgezet maar de warmte blijft dan toch hangen.
Ach op tijd op is ook fijn. Ontbijt was om 8.30 uur dus toen waren we er al helemaal klaar.
Ontbijt was goed, mensen van de guest house waren ook erg vriendelijk.
Met de auto Edinburgh in, anders moesten we heen en weer. Het was dus nog vroeg en niet druk op weg. Heelhuids kwamen we op de parkeerplaats aan. Daar vandaan was het 10 minuten lopen naar The Whisky Experience waar we om 10.20 de Silver tour hadden geboekt. Eerst nog een groot toeristisch winkel bekeken. We konden al met de tour van 10 uur mee!
Was erg leuk, eerst gingen we in een soort van karretjes langs een film waarin ze lieten zijn hoe whisky gemaakt wordt. Daarna kregen we de allerlei verschillende whisky gebieden te zien en mochten we kiezen uit welk gebied we een sample wilden.
Alain en ik namen niet. Hij wilde zelf rijden uit Edinburgh en ik lust het niet.
Dus Marian en Bert hadden geluk.....
Het glaasje mochten we houden! 




Hierna gingen we wandelen naar een andere wijk waar het Hard Rock café zit zodat we voor Leslie een shirt konden halen van deze stad voor zijn verzameling.


Nog een koffie break bij Starbucks en we waren klaar voor onze eerste trip met de auto naar Pitlochry. Onderweg naar het kasteel, waar onze auto geparkeerd stond, hoorden we kanon schoten. Queen Elizabeth is vandaag jarig dus vandaar...

Uit de stad rijden was best druk, veel file maar eenmaal op de snelweg ging het beter.
Na ruim 1,5 uur kwamen we bij de volgende b&b aan. Dit is Buttonboss Lodge. Ook nette kamers met eigen badkamer en morgenochtend ontbijt erbij.



Spullen op de kamer gelegd, plas pauze gedaan en we gingen naar onze eerste distillerij Blair athol.
Omdat ik online lid was geworden van Friends of Whisky was de tour voor ons gratis! 
We hadden Greg als tourgids en hij vertelde heel leuk over het hele whisky proces. Daar komt heel veel bij kijken. Na afloop kregen we weer een dram. Die van mij werd nu verdeeld over 3 personen. We waren nu lopend gegaan. Daarna namen we nog een drankje bij The Mash Tun Bar. Ik nam een anders schotse drankje, Irn Bru. Soort Fernandez, sugar free en best lekker.






Terug hebben we in het stadje rondgelopen en heerlijk gegeten bij Victoria's Restuarant. Na een caesar salad nam ik een lekker Sticky Toffee Pudding. Hier heb ik van genoten terwijl Bert aan de crème brullee zat, en Marian en Alain een Gealic Koffie. Irish whisky met schotse whisky.....
Nu zitten we buiten bij The Old Mill Inn een drankje te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijfde en laatste dag in Schotland

Eerste dag/avond in Schotland

Vierde dag in Schotland